Parní nástavec
Vita Steam System
Vaření v páře je šetrný a zdravý způsob tepelné úpravy potravin. Díky parnímu systému Vita Steam zachováte více vitaminů a minerálních látek než při klasickém vaření. Pára vyvinutá z vody v hrnci stoupá směrem vzhůru a ohřívá pokrm uložený v nádobách s perforovaným dnem na teplotu přibližně 100° Celsia. Jde o nejzdravější způsob vaření potravin, který zanechává jejich přirozenou chuť. Vaření v páře má tu výhodu, že i více potravin, byť velmi aromatických, je možné vařit dohromady bez vlivu na jejich chuť.
Nejzdravější způsob vaření
Zachovává vitamíny a minerální látky
Uchovává přirozenou chuť potravin
Vyrobeno v EU
doprava zdarma
POPIS
PARNÍ NÁSTAVEC LZE POUŽÍT NA HRNCE O PRŮMĚRU 24CM. JE VYROBEN Z KVALITNÍHO PYREXOVÉHO SKLA. HRNEC NENÍ SOUČÁSTÍ SADY!
Vaření v páře dnes představuje nejzdravější způsob přípravy potravin. Zachovává většinu vitaminů a minerálů, které se během klasického vaření zničí. Potraviny si také ponechávají svoji přirozenou chuť, a tak není nutné je nějak výrazněji dochucovat.
Vyberte správné ingredience!
Vybírejte vždy jen přísady nejvyšší kvality a v perfektním stavu.
Při výběru potravin určených pro úpravu v páře volte správnou velikost, aby se potraviny vešly do napařovací nádoby, zejména pokud se mají upravovat vcelku, jako třeba ryby.
Nejlepších výsledků dosáhnete, budou-li mít jednotlivé kousky přibližně stejnou velikost (například brambory, zelenina nebo kuřecí prsa). Takové potřebují k uvaření stejný čas. Podle velikosti a síly kousků potravin se bude lišit čas vaření.
TIPY A TECHNIKY PRO VAŘENÍ V PÁŘE
Nedávejte do napařovacích nádob příliš mnoho potravin. Určitý prostor ponechte volný, aby mohla pára co nejvíce cirkulovat.
Nekontrolujte vaření a nezvedejte pokličku příliš často – při tom totiž uniká pára a prodlužuje se čas přípravy.
Jemnou chuť dodají pokrmům vařeným v páře byliny, plátky citronu nebo pomeranče, česnek a cibule. Můžete je v parní nádobě vložit buď pod pokrm, nebo na něj.
Zmrazenou zeleninu můžete použít pro úpravu v páře bez rozmrazení. Všechny ryby, drůbež a maso musí být před vložením do páry úplně rozmrzlé.